Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Het internet van de dingen om je heen

Steeds meer toestellen zijn vandaag verbonden met elkaar via het internet. Elke leerling heeft in haar of zijn directe omgeving wel enkele toestellen en sensoren die deel uitmaken van het zogenaamde Internet of Things (IoT) die natuurlijk met elkaar moeten kunnen praten. Je leerlingen hebben er dus baat bij om te snappen hoe deze communicatie werkt. 

In één van onze projecten (IoT, Slimme School 2.0) bieden we lesmateriaal aan om dit onderwerp in de klas te brengen. Binnenkort zal er ook een rugzak met materiaal beschikbaar zijn via Innovation Lab. Deze rugzak werd ontwikkeld door de onderzoeksgroep Draadloze en Mobiele Communicatie die hier onlangs een prijs mee heeft gewonnenvan de internationale ingenieursorganisatie (IEEE). Hun project heet “Internet of Things with a Soft Touch”.

Gerelateerde pagina's

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn