Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Leven op Mars?

De iSTEM-nocturnes zijn ondertussen volop aan de gang. Volgende week is het de beurt aan ‘Leven op Mars’. 

Dat de rode planeet tot de verbeelding blijft spreken is een understatement. Met elke nieuwe foto draaien onze hersen ook weer overuren. Zo ook op de afbeelding hieronder. Wat zie je hierin?

Afbeelding: NASA / JPL-Caltech / ASU.

Op Scientias.nl verscheen onlangs een artikel over deze ‘avocado’ op Mars. Een schoolvoorbeeld van pareidolie, oftewel de capaciteit van onze hersenen om in alles, zelfs in ruis, patronen te ontdekken. Denk maar aan alle gezichten en objecten die we in wolken lijken te herkennen, of woorden in willekeurige geluiden. 

Onlangs hebben wetenschappers ook een nieuwe techniek gebruikt om het mogelijke bestaan van een grote oude oceaan op Mars te onderzoeken. Ze maakten hiervoor gebruik van zwaartekracht, een techniek die ze eerder al op Aarde hebben gebruikt. 

Gaat na dit nieuws en de nocturne je passie voor ruimtevaart nog meer gaat overlopen? Wil je dit enthousiasme graag overbrengen op je leerlingen? Schrijf je dan zeker in voor onze driedaagse nascholing rond ruimtevaart in de Sterrenwacht Armand Pien (Gent) i.s.m. ESERO België!

Gerelateerde pagina's

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn