Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Agenda

Blijf op de hoogte. Blijf geïnspireerd.

Filter op type nascholing

Filter op type nascholing
  • Alles
  • iSTEM-workshop
  • iSTEM-nocturne
  • iSTEM-driedaagse
  • Extern event

Zoeken op trefwoorden

Zoeken op trefwoorden
Universiteit Hasselt, PXL-Education, Ontdek Techniektalent (Provincie Limburg) en de Associatie Universiteit-Hogeschool Limburg (AUHL) willen, samen met leerkrachten en pedagogische begeleiders, leerkrachten inspireren en vooral enthousiasmeren om het STEM-verhaal tot op de klasvloer vorm te geven.
Integratie, ontwerp én probleem-oplossen binnen PAV? Opgelegd binnen de minimumdoelen, maar hoe begin je eraan? Welke ‘problemen’ selecteer je en hoe ondersteun je je leerlingen dit probleem zélf op te lossen?
iSTEM-workshop
STEM-projecten evalueren is voor iedereen moeilijk. Wat moet je evalueren? Hoe moet je evalueren? Hoe hou je de werklast onder controle? Hoe rapporteer je? De cel iSTEM Inkleuren heeft een aanpak uitgewerkt voor STEM-projecten en wil je enkele handvaten aanreiken.
iSTEM-workshop
In deze nascholing ga je aan de slag om samen met jouw leerlingen STEM-workshops te ontwikkelen. De focus ligt op zelf uittesten en toepassen in jouw eigen schoolomgeving. Zo gaan we concreet in groepen enkele werkvormen van de methodiek uittesten
iSTEM-workshop
InnovationLab biedt volledig uitgewerkte STEM-projecten aan die kunnen uitgevoerd worden op de eigen school, door de eigen leerkrachten.

iSTEM-workshop
Het STEM-project heeft als centrale verwonderingsvraag om te onderzoeken of er leven is (geweest) op Mars. Het doel is kinderen bewust maken van de plaats van de aarde in een uitgestrekt heelal en zonnestelsel. Zo komen we tot de verwonderingsvraag:
iSTEM-workshop
We overlopen een lesverloop om leerlingen inzichten te geven in voor de mens schadelijke straling (fysica/biologie) en hoe we onze huid daartegen kunnen beschermen. De ingrediënten van zonnecrème worden functioneel bestudeerd (chemie) en via verschillende protocollen worden verschillende prototypes van
iSTEM-workshop
De leerlingen onderzoeken het verdacht overlijden van de directeur. Via de 5W1H methode (‘Wie?; Wat?; Waar?; Wanneer?; Waarom?; Hoe?’) gaan ze puzzelstukjes en informatie verzamelen om de dader(s) te identificeren. De leerlingen voeren verschillende onderzoeken uit in een coherent verhaal,
iSTEM-workshop
We bouwen samen een grote kettingreactie. Hoe zotter, hoe liever! We onderzoeken dan de verschillende reacties en zorgen ervoor dat ze mooi op elkaar aansluiten. Een ideale workshop om de aparte STEM vakken te laten samenkomen!
iSTEM-workshop
Onze wereld is steeds meer gedigitaliseerd. Artificiële intelligentie (AI) in het bijzonder steekt steeds meer de kop op. De leerlijn AI Op School is opgebouwd om leerlingen uit het secundair onderwijs inzichten bij te brengen in de werking van AI-systemen.
iSTEM-workshop

pagination