Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs
,

Inspiratiefiche

Ooggestuurde interface (Innovation Lab)

Stuur een rolstoel aan met enkel je ogen!

Korte beschrijving

InnovationLab biedt korte, volledig uitgewerkte STEM-projecten aan die kunnen uitgevoerd worden op de eigen school, door de eigen leerkrachten. De modules kunnen geïntegreerd worden in bredere STEM-projecten.

HELE DAG (BIOLOGIE – FYSICA – INFORMATICA- WISKUNDE):

  • Hiervoor ontdekken je leerlingen eerst de electriciteit in een oog, en creëren ze zelf de nodige elektronische schakelingen waardoor ze in staat zijn deze op te meten. Daarna leren ze programmeren om met deze signalen een computer aan te sturen en een heus computerspelletje te maken en te spelen (in Scratch). Dit hele dag programma eindigt met cryptografie. Dit laatste deel is vooral aangewezen voor wiskundig sterke leerlingen (6 of 8 uur wiskunde). (Bekijk het hele dag programma Ooggestuurde Interface)

HALVE DAG (BIOLOGIE – FYSICA – INFORMATICA):

  • Hiervoor ontdekken je leerlingen eerst de electriciteit in een oog, en creëren ze zelf de nodige elektronische schakelingen waardoor ze in staat zijn deze op te meten. Daarna programmeren ze kort in Scratch om met deze signalen een computer aan te sturen (verkort t.o.v. hele dag). Op het eind van de halve dag zijn ze in staat om een computerspel aan te sturen met de ogen. (Bekijk het halve dag programma Ooggestuurde Interface)

Verder lezen

https://eng.kuleuven.be/innovationlab/project

Al ons materiaal is gepubliceerd onder de Creative Commons licenseLees hier meer over wat dit betekent.