Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Inspiratie met thema: Computationeel denken

Inspiratiedag AI op School

Het KOV organiseert een inspiratiedag rond AI op school. De ontwikkelingen rond artificiële intelligentie (AI) gaan razendsnel en krijgen een grotere impact op onze onderwijspraktijk.
Ben je als leraar of directeur op zoek naar meer achtergrondinformatie, concrete praktijkvoorbeelden of heb je enkel prangende vragen voor jouw onderwijspraktijk rond AI?
We verwelkomen je graag op onze inspiratiedag “AI op school”.

Lees verder ...

Codefestival

Het Kenniscentrum Digisprong organiseert een nieuwe editie van het Codefestival op maandag 9 oktober 2023. Het Codefestival vindt plaats tijdens de EU CodeweeK.

Lees verder ...

Sociale robot

Sociale robotica is een interdisciplinair domein, waarbij verschillende concepten van computationeel denken aan bod komen en de impact van de ontwikkelingen in het domein van artificiële intelligentie op de sociale robotica geïllustreerd kan worden.

Lees verder ...

KIKS

Aan de hand van Python notebooks kruipen de leerlingen in de huid van een wetenschapper. Ze krijgen inzicht in de fundamenten van artificiële intelligentie. Maar er komen ook praktische zaken bij kijken, zoals het verzamelen en voorbereiden van de dataset.

Leerlingen leren AI begrijpen, met mogelijkheden en beperkingen; ze leren hoe ze er een impact kunnen op hebben.

Lees verder ...

IoT, slimme school 2.0

Dit leermateriaal kan flexibel ingezet worden in elk project waarbij waarbij er nood is aan een IoT-systeem en onderdelen ervan kunnen ook gebruikt worden voor andere technologie- of STEM-projecten.

Lees verder ...

Groen groener groenst III

Dit project maakt deel uit van de volledige jaarplanning voor de basisopties STEM-x. Ontwerp en maak zelf een hydroponisch systeem, optimaliseer je systeem, groei eigen eetbare planten en automatiseer het geheel voor eeuwig, lekker en duurzaam eten. Inclusief evaluatie- en oriëntatietips.

Lees verder ...