In samenwerking met POV, organiseert iSTEM een opleiding rond het thema lassen constructie
Ben je gepassioneerd door STEM? Vind je dat Water daarin een belangrijk thema kan zijn? Wil je graag samen met een team van collega’s een STEM-project uitwerken onder begeleiding van iSTEM en van Vlaams Instituut voor de Zee?
Vanaf volgend schooljaar worden de driedaagse bijscholingen van iSTEM “Aan de slag met de STEM-minimumdoelen” georganiseerd in samenwerking met een aantal externe partners.
iSTEM heeft een unieke aanpak ontwikkeld waarmee leerkrachtenteams samen met de coaches aan de slag kunnen gaan om een boeiend STEM-project te creëren voor hun leerlingen. De iSTEM-coaches ondersteunen jouw team actief om aan de slag te gaan met de nieuwe STEM-minimumdoelen!
Samen met het Vlaams Instituut voor de Zee werken we rond het thema Water.
In de tweede en derde graad werd ervoor gekozen om geen aparte eindtermen met betrekking tot technologie te formuleren, maar om het ‘ontwerpen van technische systemen’ en het ‘onderzoeken van technische systemen’ te integreren. Om STEM-onderwijs mogelijk te maken moeten leerinhouden uit wiskunde, wetenschap en technologie geïntegreerd worden toegepast. Dit kan ook in de B-stroom van de eerste graad nuttig zijn.
En nu?
STEM-projecten ontwikkelen voor jullie leerlingen hoeft niet ingewikkeld te zijn!
In deze nascholing ondersteunt de cel iSTEM inkleuren leerkrachtenteams in de ontwikkeling van STEM-projecten met de COOL voor iSTEM methodologie.
Tijdens de laatste sessie wisselen de verschillende teams hun projecten uit.
Programma
Iedereen wil STEM. Ouders willen het. Eindtermen vragen het. Maar wat is STEM nu eigenlijk?
STEM is interdisciplinair, inclusief, interactief en geïntegreerd. Daar heb je de vele i’s van iSTEM: alle componenten S, T, E en M spelen samen. Nog belangrijker wordt dan de vraag ‘Hoe breng je STEM in de klas?’.
Om hier een antwoord op te geven, biedt de cel iSTEM inkleuren een traject aan voor leerkrachten die in teamverband STEM-projecten willen ontwikkelen. De cel wil jullie vertrouwd maken met de basisideeën van iSTEM, maar wil jullie vooral op weg helpen met de praktische aanpak van de ontwikkeling van een STEM-project.
Hiervoor baseren we ons op een wetenschappelijke methodologie, COOL voor iSTEM.
Om STEM interactief en interdisciplinair te maken, werk je het best met een team van theorie- en praktijkleerkrachten.
I have a dream! I have a team! En nu? STEM-projecten ontwikkelen voor leerlingen van de A-stroom, doorstroomfinaliteit of sterke STEM-richtingen van de dubbele finaliteit hoeft niet ingewikkeld te zijn!
In deze nascholing ondersteunt de cel iSTEM inkleuren leerkrachtenteams in de ontwikkeling van STEM-projecten met de COOL voor iSTEM methodologie. Tijdens de laatste sessie wisselen de verschillende teams hun projecten uit.
Iedereen wil STEM. Ouders willen het. Eindtermen vragen het. Maar wat is STEM nu eigenlijk?
STEM is interdisciplinair, inclusief, interactief en geïntegreerd. Daar heb je de vele i’s van iSTEM: alle componenten S, T, E en M spelen samen. Nog belangrijker wordt dan de vraag ‘Hoe breng je STEM in de klas?’.
Om hier een antwoord op te geven, biedt de cel iSTEM inkleuren een traject aan voor leerkrachten die in teamverband STEM-projecten willen ontwikkelen. De bedoeling is om jullie vertrouwd te maken met de basisideeën van iSTEM maar vooral om jullie op weg te helpen met de praktische aanpak van de ontwikkeling van een STEM-project. Hiervoor baseren we ons op een wetenschappelijke methodologie, COOL voor iSTEM.
Om STEM interactief en interdisciplinair te maken, zijn verschillende invalshoeken, opleidingsprofielen en inhoudelijke achtergronden nodig. Het werkt het best met een zo divers mogelijk team van leerkrachten.
Ontdek de kracht van groene energie tijdens de iSTEM en EducaThor/Energyville driedaagse bijscholing!
In een wereld waar energie een cruciaal onderwerp blijft, is het tijd om je leerlingen een frisse kijk te geven op innovatieve en duurzame oplossingen. Ben jij geïnteresseerd in dit thema en gemotiveerd om dit samen met collega’s te verwerken in een STEM-project voor jouw leerlingen? Dan is deze driedaagse bijscholing perfect voor jou!
iSTEM heeft een unieke aanpak ontwikkeld waarmee leerkrachtenteams samen met de coaches aan de slag kunnen gaan om een boeiend STEM-project te creëren voor hun leerlingen. De iSTEM-coaches ondersteunen jouw team actief om aan de slag te gaan met de nieuwe STEM-minimumdoelen!
EnergyVille is een vooraanstaand onderzoeks- en innovatiecentrum dat zich richt op duurzame energie en intelligente energiesystemen. Het combineert expertise van verschillende instellingen en industrieën om baanbrekend onderzoek te doen en technologische ontwikkelingen te bevorderen voor een duurzame energietoekomst.
EducaThor is dé partner die scholen ondersteunt op het gebied van STEM en innovatie. Zij maken high-tech infrastructuur beschikbaar voor leerkrachten en leerlingen om de energietransitie in al haar complexiteit te bestuderen en te onderzoeken.
In deze unieke driedaagse bijscholing bereiden iSTEM, EnergyVille en EducaThor samen jouw school voor op de uitdagingen van de toekomst! Om STEM-onderwijs interactief en interdisciplinair te maken, verwelkomen we leerkrachten met verschillende invalshoeken, opleidingsprofielen en inhoudelijke achtergronden. Juist deze diversiteit vergroot de kans op succes en een verrijkende leerervaring.
Grijp deze unieke kans en schrijf je team vandaag nog in voor deze driedaagse bijscholing!
Ben je gepassioneerd door STEM en door ruimtevaart? Wil je graag samen met een team van collega’s een STEM-project uitwerken onder begeleiding van iSTEM en van ESERO Belgium? Vanaf volgend schooljaar worden de driedaagse bijscholingen van iSTEM “Aan de slag met de STEM-minimumdoelen” georganiseerd in samenwerking met een aantal externe partners.
Design: Nelson en Margot De Saegher